VASTGOEDVEILING HOLLANDS-MIDDEN FUSEERT MET DRIE REGIOVEILINGEN EN DE EERSTE AMSTERDAMSE


Met ingang van 1 september zal Vastgoedveiling Hollands-Midden samengaan met de drie omliggende Regioveilingen in Alkmaar (Noordhollandse veiling), Almere (Flevovastgoedveiling), Schiphol (Vastgoedveiling Schiphol) en De Eerste Amsterdamse. Daarmee ontstaat één veilinglocatie voor hybride vastgoedveilingen in de regio Noord-West.

De samenwerking start in een periode dat het aantal executieveilingen is gedaald dankzij de goede woningmarkt en lage rente. Veel veilingorganisaties hebben daarom weinig aanbod om kostendekkend te draaien. ‘Het samenvoegen van een aantal veilinglocaties is daarom een logische stap’, meent Alfons Demaret, bestuurslid van de Noordhollandse veiling in Alkmaar. ‘Aanvankelijk hebben we nog gekeken naar een locatie buiten Amsterdam, maar dan blijf je het aanbod opsplitsen. Eén locatie, één marktplaats, met veel aanbod en goede prijzen is beter voor de debiteuren en banken, maar ook voor alle andere betrokken partijen.’


Adriaan Helmig, bestuurslid van Hollands-Midden en Schiphol meent dat alle sterke aspecten van de verschillende veilingorganisaties nu bij elkaar worden gebracht: ‘De Eerste Amsterdamse bestaat al meer dan 140 jaar. De zaal met het grote aantal bezoekers is een sterk instrument voor een goede veiling. Maar het notariële toezicht en de daarmee gepaard gaande onafhankelijkheid vormen sterke eigenschappen van de regioveilingen. Nu de Eerste Amsterdamse enkele maanden geleden gebruik is gaan maken van het Notarieel Instituut Internet Veilen, het NIIV, stond niets een samenwerking meer in de weg.’


Omdat voor de fusiepartners de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden een belangrijke item bleken, is gezocht naar een alternatieve locatie binnen de Amsterdamse ring. ‘Met Dauphine, het in de oude Renault-garage gevestigde restaurant naast het Amstel Station zijn inmiddels afspraken gemaakt’, aldus Chris van Dam van de Eerste Amsterdamse.


De veiling in Amsterdam zal plaatsvinden op maandag. Het aanvangstijdstip zal worden zijn 16.30 uur. De fusie van de vijf veilingorganisaties heeft betrekking op de executoriale veilingen. De organisatie van de veiling vindt in de nieuwe situatie plaats onder de verantwoordelijkheid van de Notariële Stichting Eerste Amsterdamse die opdracht geeft aan de Eerste Amsterdamse voor de feitelijke organisatie ervan.


De veilingdata voor de tweede helft van 2017 zijn:
25 september 2017
9 en 30 oktober 2017
13 en 20 november 2017
4 en 18 december 2017
Het adres van Café Restaurant Dauphine is Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam.

Voor meer informatie www.eersteamsterdamse.nl, of via info@eersteamsterdamse.nl (Chris van Dam).


Aankomende regioveilingen

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief. Hiermee blijft u op de hoogte van onze veilingen.